حجاب مصونیت است نه محدودیّت

ساخت وبلاگ

 


حجاب مصونیت است نه محدودیّت

 

هر موجودی دوست دارد آن چه را مالک است حفظ نموده و در مقابل متجاوزان از آن دفاع کند. این غریزه در شکل عالی تر در انسان وجود دارد و به صورت غریزه نوع دوستی، دفاع از عقاید، وطن و چیزهای بسیار دیگر، بروز می کند. حجاب نیز از همین غریزه ها است، لذا می بینیم انسان های اولیه و غارنشینان با برگ درختان و پوست حیوانات خود را می پوشاندند.

حجاب مصونیت است نه محدودیّت

هر موجودی دوست دارد آن چه را مالک است حفظ نموده و در مقابل متجاوزان از آن دفاع کند. این غریزه در شکل عالی تر در انسان وجود دارد و به صورت غریزه نوع دوستی، دفاع از عقاید، وطن و چیزهای بسیار دیگر، بروز می کند. حجاب نیز از همین غریزه ها است، لذا می بینیم انسان های اولیه و غارنشینان با برگ درختان و پوست حیوانات خود را می پوشاندند.

داستان آدم و حوا فطری بودن پوشش را ثابت می کند. قرآن می فرماید: «فلمّا ذاقا الشّجرة بدت لهما سوء اتهما وطفقا یخصفان علیهما من ورق الجنّة»(1)آن گاه که آدم و حوّا از آن درخت ممنوعه چشیدند پوشش آن دو از بین رفت که به سرعت با برگ درختان خود را پوشاندند.

سرعت پوشش با برگ درختان بهشتی ولو به طور موقت بیانگر فطری بودن پوشش است، با پیشرفت زمان نوع پوشش هم عوض می شود تا به امروز که پوشش به گونه های مختلف وجود دارد.

فرید و جدی در این باره می نویسد:حجاب گرفتن زنان قدمتی طولانی دارد آن گاه به نقل از دایرة المعارف لاروس چنین ادامه می دهد: «زنان یونانی در دوره های گذشته صورت ها و اندامشان را تا روی پا می پوشاندند. این نوع حجاب که شفّاف و بسیار زیبا بود در جزیره «کوس» یا«امرجوس» و دیگر جزایر، طراحی می شد. زن های فنیقی دارای حجابقرمز رنگ بودند. سخن در مورد حجاب در لابه لای کلمات قدیمی ترین مؤلفان یونانی نیز به چشم می خورد حتی «بثیلوب» همسر پادشاه «عولیس» نیز با حجاب بوده است. زنان شهر «شیب» دارای حجاب خاصی بودند، بدین صورت که حتی صورتشان را نیز با پارچه می پوشاندند، این پارچه دارای دو سوراخ بود که جلو دو چشمان قرار می گرفت تا بتواند به خوبی ببیند. اسبرطاء از موقع ازدواج، حجاب را رعایت می کردند، نقش هایی که برجا مانده حکایت می کند که زنان سر می پوشانده ولی صورت هایشان باز بوده است،آنان وقتی به بازار می رفتند صورتهایشان را نیز می پوشانده اند. حجاب در زنان سیبری و ساکنان آسیای صغیر و زنان شهر میدی و فارس و عرب وجود داشته، زنان رومانی از حجاب شدیدتری برخوردار بودند»(2)

 

مراجعه به

علاوه بر این ها دقت در لباس ملی کشورهای جهان به خوبی ثابت می کند که حجاب در میان ملل جهان وجود داشته و از ابتکارات اسلام یا مختص چند کشور خاص نیست.

نقش حجابدر استحکام خانواده

همه زنان از نظر وضع ظاهری، لباس و نظافت در یک سطح نیستند، کار روزانه، وضعیت اشتغال و معیشت و سطح درآمد خانوادگی وضع ظاهری افراد را متفاوت می سازد.

در نتیجه، زنانی که فرصت بهتر و درآمد بالاتری دارند می توانند با جذابیت بیشتری در میان مردم ظاهر شوند، اگر حجابو نیز تقوای قلب نباشد، این جذابیت ها باعث انحراف خواهد شد، یعنی چشمان مردانی را به دنبال خود خواهد کشاند و از همین جا بنیان خانواده، دچار تزلزل می گردد.

یکی از فلسفه های مهم حجابهمین است که با پوشش دادن زن در لباس هایی مناسب وضعیت ظاهری یکسان را ایجاد می کند و بدین وسیله خانواده ها را حفظ می نماید.

مبارزه استعمار با حجاب

استعمار برای سلطه جویی بر ملت ها ابتدا ارزش های اصیل اخلاقی آنان (از جمله حجاب و عفت) را نشانه می گیرد و سپس با فاسد نمودن نیروهای جوان آن کشور چنگال های خونین خود را بر گلویشان می فشارد.

مراجعه به

«فرانس فانون» می نویسد: «هر چادری که دور انداخته شود افق جدیدی که بر استعمارگر ممنوع بوده در برابر او می گشاید و بدن الجزایری را که عریان شده است تماماً به او نشان می دهد و پس از دیدن هر چهره بی حجابی امیدهای حمله ور شدن اشغالگر ده برابر می شود...و این بدان معناست که الجزایر انکار وجود خویش را آغاز کرده و هتک ناموس را از جانب اشغالگر پذیرفته است... اگر بخواهیم به تار و پود بافته جامعه الجزایر هجوم بریم و استعداد و مقاومت او را معدوم سازیم باید بدواً زن ها را تحت تسلط قرار دهیم.»(3)

قبل از انقلاب به زنان ما چنین تفهیم کرده بودند که چادر و حجاب مانع از رشد و پیشرفت است و هر زنی اگر بخواهد پیشرفت اجتماعی، علمی و سیاسی داشته باشد باید بدون چادر در مجمع های علمی شرکت کند تا مورد توجه قرار گرفته و بتواند به عرصه های اجتماع وارد گردد. این تفکر به حدی در فکر و روح زن ها رخنه کرده بود که احتمال نمی دادند که با حجاب هم می توان به رشد رسید لذا کسانی که به حفظ حجاب خود معتقد بودند خانه نشستن را به وارد شدن در امور اجتماعی ترجیح دادند و استعدادهای خود را سرکوب کردند. در آن روزگار دیجور، چه استعدادها، و نبوغ ها که شکفته نشد و چه زن ها که با داشتن هوش و قریحه ذاتی فوق العاده خانه نشین گردیدند، زیرا اجتماع را فاسد دانسته و نمی توانستند در آن جامعه ناهنجار دوام آورند. نعمت بزرگی که جمهوری اسلامی برای زنان به ارمغان آورد آزادی واقعی در عین پوشش و حجاببود، تا در پرتو این نعمت الهی زنان بتوانند آزادانه در فعالیت های اجتماعی شرکت کنند و هم با پوشش خود محیط اجتماع و خانواده را سالم نگه دارند.

نقش امام خمینی در شکوفایی استعدادهای زنان با حجاب

رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب عظیمی که برپا ساخت برای همه انسان ها اعم از زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان، حیات بخش و زندگی آفرین بود، در این میان، سخنان نافذشان درباره زنان آنان را به حیات طیبه اسلامی فراخواند و استعدادهایشان را شکوفا ساخت. ایشان با تأکید بر حفظ کیان خانواده و اولویت دادن به پرورش فرزندان شایسته، زنان را به حضوری فعال، سالم و بهنجار در عرصه های علمی، اجتماعی و سیاسی فراخواند.

برای مشاهده به ادامه روی ادامه مطلب کلیک کنید ...

ادامه مطلب
.خدا...
ما را در سایت .خدا دنبال می کنید

برچسب : حجاب مصونیت است نه محدودیت,حجاب مصونیت است نه محدودیت از کیست,حجاب مصونيت است نه محدوديت, نویسنده : amanaviate6 بازدید : 336 تاريخ : دوشنبه 13 دی 1395 ساعت: 14:15